Vykutálené kokosky

Kokosky ze Salka

Oblíbený kokos

Chuť kokosu přímo miluju, a i když jsou kokosky spíše známé jako vánoční cukroví, nevidím jediný důvod nedopřát si je i v létě jako dezert k ledové kávě se zmrzlinou 😉

. . .

Jedna dvě… a je to!

Většinou jsme zvyklí připravovat kokosky z bílkového sněhu, kokosu a cukru… ale ne do doby, než nám přistanou na talíři kokosky ze Salka. Přesněji řečeno ze Salka a kokosu – nic víc, nic míň!

Jejich příprava je navíc neuvěřitelně rychlá a jednoduchá, takže jsou hotové i během chviličky, kterou potřebujete, když se vám například ohlásí nečekaná návštěva a vy se chcete vytasit s něčím lepším, než je balíček sušenek 😉

kokosky v letním plameňákovém designu
Kokosky v letním plameňákovém designu 😉

. . .

Kokosové teplomilky

Jediným úskalím, na které musím upozornit (ze své vlastní bolestivé zkušenosti) je, že kokosky nikdy nesmíte dát do ledničky… Mléko v nich během chvilky ztuhne a z kokosek se rázem stanou tvrdé hrudky, které se dají použít snad jen na bombardaci nepříjemných sousedů 😀

No a pokud chcete kokosky, tak jako já, ozdobit trochou čokolády, určitě si pořiďte balíček tuhé čokoládové polevy, která vám ztuhne přímo v pokojové teplotě a nebude se vám v létě roztápět.

Kokosky máčené v čokoládě
Kokosky máčené v čokoládě
Kokosky ve sklenici

. . .

Recept

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka (cca 400 g)
  • 1 balíček kokosu (200 g)
  • čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme na 160 °C a větší plech vyložíme pečicím papírem.

Do velké mísy vlijeme kondenzované mléko a přisypeme kokos. Všechno smícháme dohromady, aby se nám utvořila bílá lepkavá hmota.

Dvěma kávovými lžičkami tvoříme malé hromádky, které postupně sázíme na plech.

Pečeme zhruba 10 minut, dokud kokosky hezky nezezlátnou.

Po vychlazení můžeme namáčet v polevě nebo podáváme jen tak jako malý zákusek 🙂

Vykutálené kokosky na stole

Dobrou chuť přeje
Pekařinka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *