Valentýnské Red Velvet sušenky
Je tu Valentýn! Pro někoho „hurá“, pro jiného „ouvej“, někdo svátek všech zamilovaných neřeší vůbec 🙂 Pro mě sv. Valentýn znamená příležitost připravit a vychutnat si něco smyslně dobrého a hříšně sladkého! Letošní přípravy na svátek v mém podání nebudou trvat tak dlouho, a tak i recept na Red Velvet sušenky bude jednoduchý, rychlý a nadělá spoustu parády.
. . .
Potěšení do krabičky
Sušenky mají výhodu v tom, že jsou malé, skladné a můžete je uchovávat i několik dní. Můžete si je tak v klidu připravit i pár dní dopředu a pak je své drahé polovičce jen elegantně zabalit do krabičky 🙂
. . .
Red Velvet
Red Velvet je jedním z nejznámějších dortů. Jeho tajemství spočívá v podmanivě rudé barvě a lehké chuti smetanového krému. Naše sušenky se dortíkem nechaly inspirovat do maximální míry. V době Valentýna samozřejmě nemůžeme zapomenout na srdíčkové zdobení, které nám zajistí bonbonky z bílé čokolády. Já si své pralinky vyráběla sama, různé tvary čokoládek však můžete koupit v jakékoli dobré čokoládovně! 🙂
. . .
Recept
Ingredience
Sušenky
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička škrobu
- trocha soli
- 120 g změklého másla
- 100 g cukru krystal
- lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- lžíce jogurtu
- lžička červeného gelového barviva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky octa
Krém
- 100 g bílé čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání (33%)
Zdoení
- srdíčka z bílé čokolády nebo bílá čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Sušenky
Mouku prosejeme, smícháme s kakaem, sodou a solí.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme vanilku a vejce a přidáme i gelové barvivo s jogurtem.
Sodu zalejeme octem a hned, jakmile vznikne reakce, tekutinu přidáme k vymíchanému základu.
Postupně zapracováváme i sypkou směs, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Z těsta tvoříme malé kuličky, které mírně zploštíme, aby na plechu vytvořily kolečka.
Pečeme na 180 °C 10 – 12 minut a necháme na rovném povrchu vychladit do pokojové teploty.
Krém
Smetanu zahřejeme a nakrájen
Naplníme do zdobicího sáčku a můžeme ještě na chvíli vložit do lednice, aby celá směs zatuhla.
Zdobení
Na neozdobené obrácené sušenky naneseme krém a přiklopíme ozdobenou polovinou sušenek.
Necháme v lednici zatuhnout nejlépe do druhého dne, kdy se sušenky nasáknou krémem.
Krásného a sladkého Valentýna přeje
Pekařinka