Red Velvet sušenky

Red Velvet sušenky

Valentýnské Red Velvet sušenky

Je tu Valentýn! Pro někoho „hurá“, pro jiného „ouvej“, někdo svátek všech zamilovaných neřeší vůbec 🙂 Pro mě sv. Valentýn znamená příležitost připravit a vychutnat si něco smyslně dobrého a hříšně sladkého! Letošní přípravy na svátek v mém podání nebudou trvat tak dlouho, a tak i recept na Red Velvet sušenky bude jednoduchý, rychlý a nadělá spoustu parády.

. . .

Potěšení do krabičky

Sušenky mají výhodu v tom, že jsou malé, skladné a můžete je uchovávat i několik dní. Můžete si je tak v klidu připravit i pár dní dopředu a pak je své drahé polovičce jen elegantně zabalit do krabičky 🙂

Sušenky s náplní

. . .

Red Velvet

Red Velvet je jedním z nejznámějších dortů. Jeho tajemství spočívá v podmanivě rudé barvě a lehké chuti smetanového krému. Naše sušenky se dortíkem nechaly inspirovat do maximální míry. V době Valentýna samozřejmě nemůžeme zapomenout na srdíčkové zdobení, které nám zajistí bonbonky z bílé čokolády. Já si své pralinky vyráběla sama, různé tvary čokoládek však můžete koupit v jakékoli dobré čokoládovně! 🙂

Sušenky Red Velvet

. . .

Recept

Ingredience

Sušenky

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička škrobu
  • trocha soli
  • 120 g změklého másla
  • 100 g cukru krystal
  • lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • lžíce jogurtu
  • lžička červeného gelového barviva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky octa

Krém

  • 100 g bílé čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání (33%)

Zdoení

  • srdíčka z bílé čokolády nebo bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Sušenky

Mouku prosejeme, smícháme s kakaem, sodou a solí.

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme vanilku a vejce a přidáme i gelové barvivo s jogurtem.

Sodu zalejeme octem a hned, jakmile vznikne reakce, tekutinu přidáme k vymíchanému základu.

Postupně zapracováváme i sypkou směs, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.

Troubu rozehřejeme na 180 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem.

Z těsta tvoříme malé kuličky, které mírně zploštíme, aby na plechu vytvořily kolečka.

Pečeme na 180 °C 10 – 12 minut a necháme na rovném povrchu vychladit do pokojové teploty.

Krém

Smetanu zahřejeme a nakrájen

Naplníme do zdobicího sáčku a můžeme ještě na chvíli vložit do lednice, aby celá směs zatuhla.

Zdobení

Na neozdobené obrácené sušenky naneseme krém a přiklopíme ozdobenou polovinou sušenek.

Necháme v lednici zatuhnout nejlépe do druhého dne, kdy se sušenky nasáknou krémem.

Krásného a sladkého Valentýna přeje

Pekařinka

Příprava sušenek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *