Bounty cheesecake

Bounty cheesecake

Buryho Bounty cheesecake

Je to už notná chvíle, co měl můj dobrý přítel Bury narozeniny. A stejně tak je to dlouho, co při této příležitosti spatřil světlo světa můj nový oblíbený Bounty cheesecake! S pracovním názvem „Bury cheesecake“), protože jsem samozřejmě svého kamaráda chtěla potěšit něčím dobrým a sladkým. No a nebyla bych to já, abych tyto dva slaďouše rovnou nezneužila k napsání článku a sdílení receptu, který je tu pro vás všechny 🙂 Sladký a kokosový Bounty cheesecake!

Kokosový Bounty Cheesecake
Jedlý dárek pro přítele 🙂

. . .

Kokosový cheesecake

Pokud v kuchařkách nebo na netu hledáte kokosový cheesecake, vyjedou vám většinou dezerty typu Raffaello – bílé jako obláček. Jestli však bažíte po spojení kokosu a čokolády, které jsem opěvovala v nedávném příspěvku KoKa sušenek, musíte vyžadovat právě Bounty cheesecake! Ten náš bude pečený a sladký tak akorát!

. . .

Sušenkový základ

Není náhodou, že kokosový cheesecake sdílím hned po předchozím „kokosovém příspěvku“. Totiž právě KoKa sušenky budete potřebovat k jeho základu. S nimi je totiž chuťově dokonalý, křehký, ale zároveň vláčný. Použít samozřejmě můžete ty vlastnoručně upečené nebo i kupované. A pokud krabici s nimi nemůžete sehnat, sáhněte třeba po kakaových věnečcích.

V některých receptech můžete potkat i kakaové BeBe sušenky. Já s nimi v cheesecaku spokojená nejsem. Jejich chuť bývá často nevýrazná a konzistence může působit trochu „rozpatlaně“.

Kokosový cheesecake s čokoládou
Narozeninová podoba cheesecaku se sněhovými pusinkami

. . .

Recept

Recept na cheesecake je opět pečený, takže výhodou je, že hezky drží stabilitu i mimo lednici. Kokosové mléko vždy používejte takové, které má hustou konzistenci a výraznou chuť (většinou bývá v plechovce).

Formu, ve které budete koláč péct, zvolte raději menší, ideálně 20 – 22 cm.

Ingredience

Korpus

  • 200 g KoKa sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 4 lžíce cukru
  • 100 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky škrobu (kukuřičného, vanilkového)
  • 3 lžíce drceného kokosu (nejlépe rozmixovaného na prášek)
  • trocha vanilkového extraktu

Poleva

  • 100 g tmavé čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • strouhaný kokos na ozdobení

Postup přípravy receptu

Troubu rozehřejeme na 180 °C a dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Ten můžeme společně s boční stranou formy ještě trochu vymazat máslem.

Sušenky rozdrtíme v pulzovacím mixéru nebo pomocí válečku na pečení. Je dobré, když nezůstanou velké kousky. Sušenkovou drť smícháme s rozpuštěným máslem a vměstnáme do připravené formy. Můžeme upěchovat polévkovou lžící.

Necháme zapéct v troubě cca na 8 minut. Mezitím se vrhneme na krém.

Náplň

Tvaroh s vajíčky a s cukrem vymícháme metličkou.

V kokosovém mléce pořádně rozmícháme škrob, kokos a vanilkový extrakt. Vlijeme do tvarohového základu a vytvoříme hladký krém.

Ten rovnoměrně rozprostřeme na sušenkový základ.

Vložíme opět do trouby a pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Po upečení necháme i ve formě zchladnout do pokojové teploty.

Poleva

Čokoládu pomalu rozpustíme ve smetaně, je dobré pracovat ve vodní lázni. Necháme chviličku odstát a ještě v tekutém stavu nalejeme v rovné vrstvě na cheesecake.

Vložíme do lednice a necháme ztuhnout minimálně dvě až tři hodiny, aby se konzistence zafixovala. Po vychlazení necháme i ve formě zchladnout do pokojové teploty. Následně cheesecake obkrojíme, aby se forma lépe odstranila, zasypeme kokosem a můžeme podávat.

Já jsem pro lepší efekt a kontrast ke zdobení použila sněhové pusinky a samozřejmě sváteční mašli!

Krásnou dobrou chuť přeje

Pekařinka

Cheesecake s kokosem
My piece of cake 😉
Bury a Bounty cheesecake
Bury krájí svůj dort!

2 Replies to “Bounty cheesecake

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *