Čokoládové brownies s křupavým ovocem

Čokoládové brownies s mrazem sušeným ovocem

Čokoládová obsese

Kdo nikdy neochutnal čokoládové brownies, přišel o hodně. Kdo je ochutnal, nedokáže si bez nich představit zbytek života. No a kdo je konzumuje pravidelně, určitě se neubrání touze vyzkoušet nové a nové varianty.

Když jsem čekala svého malého potomka, nedokázala jsem si svůj život představit bez návštěvy kofišopu s hořkou brownieskou s kousky bílé čokolády. Kombinace tmavého čokoládového těsta a sladkých křupavých kousků byla ideálním způsobem, jak uspokojit i ty nejnáročnější chutě. Teď s příchodem jara, kdy už se počasí začíná trochu moudřit, ale dozvuky zimy jsou stále mezi námi, je ten pravý čas na něco hodně sladkého, hodně čokoládového, ale přitom trochu osvěžujícího. A právě proto vznikly brownies s mandlemi a křupavým ovocem, které pravidelně objednávám od kluků Mixiťáků a které je tím pravým trikem, jak dodat čokoládě sladkokyselou osvěžující chuť.

Mrazem sušené ovoce od Mixit

Rychlovka do trouby

Příprava brownies je ve všech kuchařkách zapsána v kategorii rychlých receptů i receptů pro začátečníky, takže se opravdu není čeho obávat. Pokud navíc opravdu investujete do dobré čokolády a kvalitního másla, úspěch se vám vrátí mnohonásobně.

Brownies z hořké čokolády

Malý kousek slasti

Pokud máte velkou rodinu nebo se váš dům plní hosty a vy disponujete pouze jedním čokoládovým pekáčkem, nemusíte se obávat o nedostatek. Čokoládového dezertu stačí k servírování opravdu jen kousek a pokud chcete porci ještě vylepšit, přidejte kopeček dobré zmrzliny na osvěžení a vyvážení chutí. K receptu s ovocnými brownies se nemusíte bát ani zmrzliny s lesními plody nebo jahodami, která se krásně doplňuje se sušeným ovocem uvnitř dezertu.

I když jsou čokoládové brownies neodolatelné ihned po upečení, nejlépe uděláte, pokud je necháte vychladit. Z buchtičky se tak stane opravdová čokoláda na plechu, kterou jinak než vidličkou neukrojíte 😉

Brownies a mixit

Recept

Ingredience

  • 350 g kvalitní hořké čokolády 60 % +
  • 250 g másla
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nejlépe Bourbon Vanilla)
  • 3 vajíčka
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 hrst nakrájených mandlí
  • 2 balíčky mrazem sušeného ovoce

Postup přípravy

Jelikož je pečení opravdu jednoduché a rychlé, můžete si rovnou připravit troubu na 160 °C.

Odváženou mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva, aby se v těstě později netvořily hrudky.

Čokoládu rozlámejte na kousky a společně s máslem vložte do kastrůlku nad mírný plamen, kde se vám bude pomaličku rozpouštět.

Mezitím vyšlehejte vajíčka do světlé pěny, ke které přidáte cukr s vanilkovým extraktem, a ještě chvíli šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.

Směs pomalu nalijte do tekuté čokolády a lehce promíchejte. Pomalu přidávejte mouku, aby vznikla jemná tmavá směs bez hrudek.

No a na závěr přichází ta správná chvíle pro mandle se sušeným ovocem, které stačí jen přisypat a lehce promíchnout.

Brownies nejlépe vypadají ve formě čtverečků nebo obdélníčků, takže je dobré těsto nalít do hranaté formy vyložené pečícím papírem. Buchtičku pak pečte cca 35 minut, aby čokoláda dostatečně ztuhla a vajíčka se správně propekla.

Podávejte vychlazené a nakrájené na malé kostičky… nejlépe s dobrou kávou 😉

Dobrou čokoládovou a strašně návykovou chuť vám přeje vaše

Pekařinka

Brownies s mrazem sušeným ovocem

2 Replies to “Čokoládové brownies s křupavým ovocem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *